18 September Current Affairs

 Hello friends,

                                            Today I am here with you with a new blog. From today I am adding daily's current affair question answer which is most important for all exams. So let's start.

 " 18 September Current Affairs"





1. Which state government has approved a proposal to provide 77% reservation in jobs for members of SC, ST, OBC and economically weaker sections, on 14th September 2022?

Ans- Jharkhand.

2. In which national park, 08 cheetahs brought from Namibia will be released on 17 September 2022?

 Ans- Kuno National Park. (Maharashtra)

3. Where was the International Conference on Sustainable and Innovative Finance for Green and Healthy Transport 'INSIGHT' 2022 held on 15-16 September 2022?

And - New Delhi.

4. When is Ozone Day celebrated every year?

Ans- 16 September.

5. : “E-Bal Nidan” portal related to?

Ans - National Commission for Protection of Child Rights.

6. Which force has recently prepared the world's first female camel rider?

Ans- BSF.

7. Which state launched the statewide 'Swachhta Hi Seva' campaign on 15th September 2022?

Ans - Chhattisgarh.

8. Where was the 26th meeting of the Financial Stability and Development Council (FSDC) held on 15 September 2022?

Ans- Mumbai.

9. On 15 September 2022, Roger Federer announced his retirement from tennis.  Which country is this from?

Ans -  Switzerland.

10. Who has become the 76th Grandmaster recently?

Ans - Pranav Anand.

11. Who has been nominated by President Draupadi Murmu to the Rajya Sabha from Jammu and Kashmir?

Ans: Ghulam Ali.

12. Where has the National Defense MSME Conference and Exhibition started?

Ans: Kota, Rajasthan.

13. Where has the Indian Navy conducted the sixth edition maritime exercise with Japan?

Ans: In the Bay of Bengal.

14. When is International Day of Democracy celebrated?

Ans - 15 September.

15. Where is Kakadu exercise 2022 being organized?

Ans - Australia.

एक टिप्पणी भेजें

0 टिप्पणियाँ

एक ऐसी जगह जहा आज भी छुपा हुआ है अरबो का खजाना